Hvad er parterapi?

Når et parforhold kommer i krise, føler begge parter sig ofte ensomme og magtesløse. Ingen af parterne føler sig forstået. Når vi er i den situation, kommer vi en slags forsvarsposition, hvor vi ofte opfatter det den anden siger eller gør som et angreb, en afvisning eller et svigt. Vi får travlt med at forsvare os selv eller angribe den anden.

I parterapi er det vigtigt at I begge får fortalt hinanden, hvad det er for ting i parforholdet og jeres samliv, som I finder svære og problematiske. Hvis det er svært for jer at have denne form for samtaler, kan jeg lære jer nogle samtale teknikker, som I også kan tage med hjem og bruge i jeres hverdag. Jeg kan undervejs hjælpe jer med at få fokus på de steder hvor jeres kommunikation går galt. Det kan være meget vigtige opdagelser, for det er denne viden som kan hjælpe jer til at jeres forhold ikke havner i lignende vanskeligheder i fremtiden.

Har i brug for hjælp til:

At genfinde kærligheden og nærværet. Fylder diskussioner, skænderier og kritik for meget i jeres hverdag. Føler I at der er kommet afstand imellem jer. Går I med følelsen af at I ikke længere taler det samme sprog. Er der opstået jalousi og/eller mistillid imellem jer. Er sexlivet blevet til noget der var engang. Undrer I jer over hvor den partner I forelskede jer i er blevet af ?