Hvad er individuel terapi?

Lige så forskellige vi mennesker er i vores ydre udseende, ligeså forskellige er vi i vores indre. Derfor er vores følelser og problemer helt individuelle og unikke for det enkelte menneske. Vi har alle en slags ”rygsæk”, hvori vi gemmer oplevelser, indtryk, normer og ting vi har lært, skuffelser, frustrationer, hændelser, vrede, sorg og andre uforløste følelser. Den rygsæk går vi rundt med døgnet rundt, og den præger hvordan vi reagerer, oplever, ser verden og navigerer i livet.

I individuel terapi tager terapeuten udgangspunkt i klientens liv. Det er klienten der er eksperten i sit eget liv, terapeuten undersøger, hjælper med afklaring og kan hjælpe klienten til at komme af med generende symptomer som angst, depression, tvangstanker m.m. Desuden vil terapien som regel hjælpe klienten til at se nye muligheder i livet.

Har du brug for hjælp til:

Personlig udvikling, angst, nervøsitet, uro, stress, depression, negative tanker, lavt selvværd, mindreværdsfølelse, usikkerhed, sorg, krise, relationer, ensomhed, afhængighed, tvangstanker, tvangshandlinger, at finde dine stærke sider, at lære dig selv bedre at kende, bearbejdning af oplevelser eller traumatiske hændelser i dit liv, at træffe en vigtig beslutning, at få det bedste ud af dit liv, eller noget helt andet, så kan individuel terapi måske være en god hjælp for dig.