Hvad er familieterapi?

Familie terapi foregår på samme måde som individuel og par terapi, der er bare den forskel at terapeuten arbejder med flere familiemedlemmer på en gang.

Det kunne f.eks. være mor, far og barn eller teenager, som har det svært sammen eller har brug for at få vendt nogle ting. Det kan være svært at se rationelt på de ting som foregår imellem medlemmerne af en familie/sammenbragt familie, da alle familiemedlemmer er følelsesmæssigt påvirket. Her kan det ofte være til stor hjælp at få vendt nogle af dagligdagens problematikker, med en terapeut som kan hjælpe med at få set tingene udefra, måske er der brug for at få adskilt følelser og praktiske problemer.

Metoden er f.eks. meget velegnet til at løse relations og kommunikations vanskeligheder i familien.

Har i brug for hjælp til:

at familiemedlemmerne taler forbi hinanden, misforstår hinanden, føler at alt samvær går op i kritik, diskussioner, skænderier, hakkeri på hinanden, måske føler nogle af familie medlemmerne at andre blander sig i noget, som vedkommende ikke burde. Måske er familie hyggen og det positive samvær stille og roligt skiftet ud med negativ stemning og utilfredshed.

Familieterapi kan være et godt alternativ, som kan hjælpe med at vende stemningen og højne familiesammenholdet, så familien kan komme ind i en mere positiv bane.